Tel: 021 2102242 facebook-icon

Madrid- Sarbatoarea Sf. Isidor – patronul Spiritual al orasului

/Madrid- Sarbatoarea Sf. Isidor – patronul Spiritual al orasului

Madrid- Sarbatoarea Sf. Isidor – patronul Spiritual al orasului

By | 2023-02-13T15:50:34+02:00 iulie 1st, 2018|blog|0 Comments

Madrid San Isidro

In luna mai in Madrid are loc sarbatoarea Sf. Isidor fermierul, patronul spiritual al orasului si al tuturor fermierilor.

La Madrid Sf. Isidro- se spune ca a facut sute de miracole…

Contemporanii sai spun ca avea talenttl de a descoperi apa proaspata. Aceasta sarbatoare se concentreaza asupra apei. Sarbatorile au loc in Parcul Pradera de San Isidro si pe strazile adiacente, unde chulapas si chulapos (oameni imbracati in costume traditionale madrilène) beau “apa sfintita” langa Mormantul lui San Isidro.

Madrid San Isidro

Daca vremea o permite, oamenii beau limonada si mananca gogosi la Pradera de San Isidro. In Madrid limonada se face cu vin, lamaie, zahar si bucati de fructe proaspete (de obicei mere). Gogosile pot fi: tontas (cu ou), listas (cu ou si pudrate cu zahar), Santa Clara (imbricate cu un strat de meringue) sau French (cu migdale).

Madrid San Isidro

Au loc parade, concerte, dans… in onoarea Sfantului Isidor . Sarbatoarea incepe cu papusi cu capul foarte mare care pleaca din central orasului si preced discursul de deschidere din Plaza de la Villa. Apoi urmeaza spectacolul zarzuela (un fel de opereta in care se alterneaza scenele vorbite cu scenele cantate si dansate, cu muzica de opera si populara. Se pare ca denumirea de Zarzuela vine de la numele unui palat  de vanatoare aflat aproape de Madrid –  Palacio de la Zarzuela.

Madrid San Isidro

Chotis ( dans de origine scotiana adoptat de Franta si apoi de Spania, devenit popular in sec XIX, a fost prima oara dansat la Palatul Regal si era cunoscut sub numele de polka germana)  este un dans popular asociat cu sarbatoarea Sf. Isidor. In timpul dansului, chulapa care poarta peste umeri un sal Manila , un batic pe cap, o rochie cu buline – danseaza in jurul chulapo – imbracat cu pantaloni negri, un ilic, si o palarie. Cel mai bun loc pentru a-i vedea dansand este gradina Las Vistillas, epicentrul festivitatilor….

Momentul marcheaza inceputul sezonului de coride… vino cu noi la Madrid _ Deasupra lumii intregi pe urmele St Isidro vezi aici programul  octombrie 2023

sau 

poti alege program combinat click aici  Barcelona si Madrid octombrie 2023

Lasa un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate*

Vacanta Paste Italia