Tel: 021 2102242 facebook-icon

DUBLIN – SWEET MOLLY

/DUBLIN – SWEET MOLLY

DUBLIN – SWEET MOLLY

By | 2022-03-04T13:42:23+02:00 ianuarie 31st, 2019|blog|0 Comments

DUBLIN

Molly Malone – figura legendara… SWEET MOLLY

A existat cu adevarat sau e doar o inventie, un personaj fictiv, o legenda, un nume dintr-un cantec?

Un cantec care a devenit imnul neoficial al orasului Dublin. Povestea spune ca a fost odata ca niciodata, pe la sfarsitul secolului al saptesprezecelea, o negustoreasa de peste si fructe de mare, dulcea Molly Malone, care isi impingea roaba cu marfa pe strazile mai largi sau mai inguste ale Dublinului, strigand „cockles and mussels, alive, alive, oh”. Unii au spus ca Molly ar fi fost in timpul zilei vanzatoare de peste, iar noaptea prostituata, in timp ce altii au afrmat ca era una din putinele negustoreste cuminti din Dublin. Conform cantecului, Molly a murit tanara, din cauza febrei, iar de atunci fantoma ei circula pe strazile mai largi sau mai inguste ale Dublinului, strigand „cockles and mussels, alive, alive, oh”

Cantecul a fost inregistrat pentru prima data in 1876, iar ulterior au apurut numeroase reinterpretari ale sale. Cea mai cunoscuta este varianta grupului The Dubliners, dar piesa a fost cantata si de Ed Sheeran, si de Sinead O’Connor, si, desigur, de zeci sau chiar sute de cantareti de pub.

DUBLIN – SWEET MOLLY

Statuia o puteti gasi pe Grafton Street, cea mai importanta strada comerciala a orasului. Amuzant e faptul ca intr-o anumita parte a corpului i sa luat bronzul de tot…lesne de inteles de ce: toti barbatii se fotografiau cu mainile pe sanii opulenti ai lui Molly.

Multe restaurante din Dublin profita de notorietatea lui „sweet Molly” si propun in meniurile lor Irish Chowder dupa reteta lui Molly Malone. Cea mai buna si complexa reteta de „Molly Malone’s Cockle and Mussel Chowder” este o supa groasa din mai multe tipuri de peste si fructe de mare… hmmm!

„In Dublin’s fair city
Where the girls are so pretty
I first set my eyes on sweet Molly Malone
As she wheeled her wheelbarrow
Through the streets broad and narrow
Crying „cockles and mussels, alive, alive, oh”.

Va invitam sa cantam impreuna…. bineinteles la Dublin…. 

Veniti la Dublin, sa-l descoperiti impreuna cu noi, in perioada 21.08-25.08.2022 click aici pentru program

 

 

Lasa un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate*

Vacanta Paste Italia