Tel: 021 2102242 facebook-icon

BARCELONA Muzeul Picasso

/BARCELONA Muzeul Picasso

BARCELONA Muzeul Picasso

By | 2021-09-23T13:16:19+02:00 iulie 2nd, 2018|blog|0 Comments

Barcelona – Muzeul Picasso

Muzeul Picasso din Barcelona are una dintre cele mai complete colectii de opere de arta ale lui Pablo Picasso. Este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Barcelona. Muzeul este gazduit de cinci palate medievale unite intre ele din Barri Gotic (cartierul gotic al Barcelonei).

Muzeul este situat chiar in inima centrului vechi al orasului Barcelona, in Barri Gotic. Ideea unui astfel de muzeu i-a apartinut bunului prieten al lui Picasso, Jaime Sebartes. Picasso i-a daruit lui Sebartes o multime de tablouri, desene si schite de-a lungul vietii. Initial Sebartes a intentionat sa deschida un muzeu pe baza colectiei sale in Malaga, locul de nastere al lui Picasso. Picasso insasi a sugerat insa ca Barcelona ar fi un loc mai potrivit pentru un astfel de muzeu, avand in vedere legatura sa sentimentala stransa cu orasul.

La Muzeul Picasso din Barcelona veti descoperi o adevarata parada a capodoperelor artistului andaluz .

Museu Picasso functioneaza in cinci palate medievale adiacente si contine peste 4000 de opere – nu ratati seria Las Meninas, inspirata din capodopera lui Velasquez ( opera din anul 1656).

Picasso era atat de obsedat de Las Meninas, incat a pictat 58 de tablouri…ca sa scape de aceasta obsesie. Credeti ca a reusit???

Lasa un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate*

Vacanta Paste Italia